У Уровцима у цркви Свете Петке обележена је храмовна слaва посвећена Светој Петки. Овај празник обележава се у храмовима Српске православне цркве, али и у домовима верника као крсна слава. Литургији су присуствовалии представници Градске општине Обреновац.

Литургију у цркви посвећеној Светој Петки служили су свештеници обреновачке цркве.

– Уз Божију помоћ и помоћ Свете Петке, 23. пут прослављамо храмовну славу. Ово је најважнији догађај за један храм, као што је за породицу породична крсна слава – навео је протојереј Перица Параклис.

Домаћин славе ове године био је Војислав Петровић са својом породицом, а наредне године биће породица Бугарски.

– Бити домаћин у свом дому је радост и част, а посебно у храму. Домаћини славе нису само из парохије, већ су то и људи из околине Обреновца и Београда, они који долазе и поштују храм Свете Петке у Уровцима – рекао је протојереј Параклис.

Црква Свете Петке подигнута је 1999. године и Уровци су те године по први пут добили храм. Завршена је и изградња цркве брвнаре посвећене Светом Серафиму Саровском , 2018. године, а музеј и летњиковац чине целокупан комплекс храма јединственим.

– Ово је најмлађи храм и са поносом могу рећи да је један од најлепших и најуређенијих храмова, не само на територији  Обреновца већ и Београда, чак и Србије – истакао је протојереј Параклис.