Маја Станковић у Обреновац је донела сребрну медаљу са Светског првенства у бодибилдингу и фитнесу које је одржано у Јужној Кореји. Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић честитао је вицешампионки света на постигнутим резултатима.

Маја Станковић по први пут такмичила се у иностранству, те је постигнут резултат велики упех у њеној досадашњој каријери.

– Нас 6 девојка узело је учешће на овом такмичењу и све смо се вратиле са медаљама. Ово је нешто што сам ја прижељкивала јако дуго, а успех је дошао брже него што сам мислила и јако сам срећна због тога – навела је Станковић.

Она је овом приликом нагласила, да су за успех у овој спортској дисциплини неопходни континуиран рад, посвећеност, али и љубав према овој врсти спорта.

Маја Станковић је закључила да је постигнут успех на такмичењу у Јужној Кореји управо круна њеног целокупног досадашњег рада и залагања у овом спорту.

На путу до успеха Маја Станковић имала је подршку и од Комисије за спорт општине Обреновац.

– Можда смо у неком тренутку звучали нескромно и нереално, када смо истицали очекивања светске медаље, али овај Мајин успех говори да смо ипак реално сагледали њен рад – навео је председник Комсије за спорт општине Обреновац Милош Станковић и закључио да је бодибилдинг спортска дисциплина која стиче велику популарност што, како каже, потврђује друга заредом одржана манифестација Трофеј Обреновца.