Данас су градску пијаћу воду добила домаћинства на територији месне заједнице Велико Поље. У овој месној заједници, у претходном периоду, изведени су радови на реконструкцији и изградњи водоводне мреже. Реконструисано је 6 километара постојеће и изграђено 4,5 километара нове водоводне мреже. Водоводна мрежа сада има довољан капацитет да снабде целу месну заједницу Велико Поље, као и као и могућност за прикључење преко 70 нових домаћинстава.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је истако да је на територији месне заједнице Велико Поље до сада изграђено преко 90% водоводне мреже.

– Велико Поље је једно од наших територијално највећих села, данас може да се похвали тиме да су добили своју водоводну инфраструктуру. Наиме, водоводна мрежа је прекрила више од 90% њихове територије. Оно што остаје су удаљене куће и удаљени делови села који ће се такође завршити, али онај највећи део који је обећан смо довели до реализације – рекао је Станојевић и најавио нове радове на водоводној мрежи широм општине Обреновац.

– Оно што је наш циљ је 100% покривености наше територије водоводном мрежом и веома смо близу тога. Након овог пројекта очекује нас пуштање у рад водоводне мреже у Конатицама, Баљевцу, Трстеници и пројектовање и изградња водоводне мреже у селима Орашац, Дрен, Љубинић и део Вукићевице и на тај начин ми смо покрили читаву територију наше општине водоводном мрежом. Захваљујући благовременом пројектовању и планирању долазимо до нашег циља на радост суграђана, самим тим Обреновац ће постати једна од општина која може да се похвали да има тоталну покривеност водоводном мрежом – закључио је Станојевић.

Бранко Матић, директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” је изјавио да је у Великом Пољу урађена реконструкција шест километара водоводне мреже чији је капацитет довољан да водом снабдева целу месну заједницу.

Матић је додао да су се стекли услови за прикључење 70 додатних корисника у Великом Пољу и детаљније објасни процес и цену прикључка.

– Наш прикључак је најјефтинији у Србији и кошта 13.000 динара и може се платити на 12 месечних рата, док су водомер и сама шахта обавеза власника – навео је Матић.

Љиљана Бељинац, мештанка Великог Поља захвалила се Градској општини Обреновац и Јавном комуналном предузећу ”Водовод и канализација”.