У суботу, 24. септембра на платоу код Сатре бање организован је Фестивал вина и поезије. Манифестација која окупља велики број посетилаца, овога пута привукла је произвођаче вина из различитих крајева Србије, али и Обреновца. Обреновчани су уживали уз вино и звуке акустичне музике и поезију коју су читали глумци ”Обреновачког позоришта”.

Организатор Фестивала вина Михајло Димитријевић нагласио је да је, између осталог, циљ овог догађаја управо, да обогати друштвени живот заједнице.

– Као организатор, веома сам задовољан одзивом, а Обреновчани воле вино и знају одговорно да уживају – навео је Димитријевћ и искористио прилику, да захвали Градској општини Обреновац, што је у оквиру манифестације Обреновачко лето, издвојен термин за одржавање Фестивала вина и поезије.

Ову манифестацију, поред Обреновчана, посетио је велики број произвођача и љубитеља вина из најразличитијих крајева Србије.

– На Фестивал вина дошли су произвођачи из Фрушке горе, Александовчке жупе, винари са Косова и Метохије, али и локални произвођачи – рекао је Димитријевић.

Винарија ”Нешић” из Обреновца на Фестивалу вина, представила је своје производе.

– Бело вино, розе, као и ракије дуња, лоза и шљивовица, фаворити су Обреновчанима. Коментари посетилаца су одлични, посебно за тамњанику – нагласио је представник винарије ”Нешић” Мили Скочајић.

Винарија ”Милојевић” из села Зеоке из Лазаревца сваке године представља своје производе у Обреновцу на Фестивалу вина.

На овогодишњем фестивалу поред вина, на штандовима је представљена и храна.

Пољопривредно газдинство ”Радић” овом приликом, изложило је своје домаће производе, а као најинтересантије посетиоцима, издвојили су ајваре, пинђуре и љутенице, али и домаће слатко различитих укуса.

У оквиру Фестивала вина изведено је и кабаретко вече најлепших боемских песама.

–Публика је имала прилике да чује најлепше стихове, како наших тако и светских песника, али и кафанске песме што је, рекао бих, иделано за овај амбијент, али и прави начин да започнемо живот овог кабареа који ћемо, сигуран сам, још дуго изводити – нагласио је Огњен Дрењанин, глумац  ”Обреновачког позоришта”.