Данас је у Новом Саду председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са Јавним предузећем ”Србијагас”, потписао анекс уговора  о наставку гасификације у Обреновцу.

На основу потписаног уговора, радиће се на гасификацији у дужини од 230 метара, односно биће прикључено нових 500 домаћинстава на мрежу гасовода.

– Одлуку о потписивању овог уговора донели смо на последњој Скупштини, која се одржала у августу. Ово се дешава упоредо са изградњом Треће магистрале, који је један од највећих пројеката  у општини Обреновц. На овај начин покушавамо да сведемо број индивидуалних ложишта на најмањи могући, са циљем смањења потрошње угља и дрва, односно свих енергената који загађују ваздух – навео је Станојевић.

Он је посебно нагласио значај гасификације за очување животне средине и побољшање квалитета живота грађана.

– Због светске енергетске кризе, радимо на смањењу фосилних горива, угља и тај енергент усмеравамо ка производњи електричне енергије и на овај начин окрећемо се ка здравијим и чистијим енергентима које су Влада Републике Србије и председник државе Александар Вучић обезбедили захваљујући успешној политици и сарадњи са Русијом, те имамо довољне количине гаса и моћи ћемо да покријемо све потребе, када је у питању потрошња гаса у домаћинствима – рекао је Станојевић.

Станојевић је посебно истакао, да је у току процес обраде захтева грађана за прикључење на гасоводну мрежу.

– У овом моменту, у Јавном предузећу ”Србијагас” обрађује се више од 400 захтева, а ми смо тражили да се обрада убрза, те да се у што је могуће краћем року изађе у сусрет грађанима који испуњавају услове за прикључење домаћинстава на гасну мрежу, да добију прикључке – рекао је Станојевић.