На такмичењу ”Олимпијске наде” одржаном у Братислави, 11. септембра, кајакаш Кајак кану клуба ”Забрежје” Лазар Дубајић освојио је златну медаљу. Такође, 15. септембра, са државног првенства, одржаног на Ади Циганлији, Дубајић је понео нове медаље.

Поред Дубајића, млади спортисти Кајак кану клуба освојили су многобројна одличја, а на томе им је честитао председник Kомисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић.

Овом приликом Дубајић је истакао, да је протекла такмичарска сезона управо једна од најуспешнијих у његовој спортској каријери.

– Надам се да ће следећа година, која је последња за мене у јуниорској конкуренцији, бити још усопешнија, те да ће резултати бити још бољи, како моји, тако и резултати клуба, тренера који има можда и највеће заслуге, али и општине која ми је омогућила рад – навео је Дубајић.

Дубајић је на такмичењу ”Олимпијске наде” освојио 3 медаље.

– Освојио је златну медаљу и то на 500 метара, што га је квалификовало за позицију првака Србије у јуниорима, што ће му свакако дати ветар у леђа. Такође, на овом такмичењу, Дубајић је освојио још две медаље у другим дисциплинама – рекао је Станковић.

Он је овом приликом подсетио, да је Градска општина Обреновац у претходном периоду у значајној мери помогла развој овог спорта и клуба.

– Донирано је ове године 7 врхунских чамаца за различите потребе, као и весла. Међутим, навео бих  као најосновнију потребу, која је такође обезбеђена, понтон јер је од значаја како за тренажни, тако и за такмичарски процес. Све ово дало је добре резултате, донело велики број медаља – поручио је Станковић.

Такмичарска сезона је завршена, а председник Кајак кану клуба ”Забрежје” Драгослав Обадић поносан је на кајакаше и кануисте.

– На такмичењу, од 28 екипа били смо екипно 8. док смо по броју освојених медаља заузимали 4. место – рекао је Обадић.