Награду ”Библиос” за књижевно стваралаштво добио је Милован Витезовић. Свечану доделу награде организовала је Билиотека ”Влада Аксентијевић”, а породица књижевника у његово име, примила је ову престижну књижевну награду. На књижевној вечери, поред председника жирија Пере Зупца, говорили су и глумци Обреновачког позоришта.

Директор Библиотеке Влада Аксентијевић Вукашин Љуштина нагласио је да су награду ”Библиос” добијали изузетни књижевници, а ова награда обновљена је 2019. године.

– У име Милована Витезовића, његова породица примила је награду. Овом наградом, на неки начин,  одужили смо се Миловану за све што је урадио за српску књижевност и целу Србију. Данас смо подсетили све присутне на оно што је Милован радио и показали смо да је Обреновац добар домаћин – рекао је Љуштина.

Син књижевника Милована Витезовића Михаило Витезовић нагласио је да је, пошто је стигла вест о добијању награде ”Библиос” за књижевно стваралаштво, Милован био веома задовољан, те истиче да му је драго што је за живота примио ову вест.

– Дипломирао сам драматургију, одрастао сам уз књиге, писање, телевизију и филм. Градили смо заједно његов последњи пројекат ”У име оца и сина”, драма о Светом Сави, који би требало да буде реализован у Народном позоришту – навео је Витезовић.