Данас је у сали Градске општине Обреновац организован пријем за будуће професоре физичке културе који ће радити у нижим разредима у свим обреновачким основним школама.

Састанку су, поред будућих професора и директора основних школа, присуствовали Мирослав Чучковић, председник ГО Обреновац, Драгослав Мршевић, заменик председника, Жељко Јоветић, председник Скупштине ГО Обреновац и Новица Филиповац, члан Општинског већа и председник Комисије за културу и образовање.

Присутнима се обратио председник општине Мирослав Чучковић.

– Ово јесте била моја идеја, али без помоћи колега и сарадника који су данас овде са нама ово не би било могуће. Добили смо дозволу Министарства просвете и науке, као и прави модел да се повежу школе са будућим професорима – казао је Чучковић.

Драгослав Мршевић је изразио задовољство што је оваква идеја кренула од стране ГО Обреновац и нагласио да је Обреновац прва општина на територији Србије која спроводи овакав програм.

– Хтео бих да нагласим да се одабир вршио искључиво по дужини боравка дипломираних професора физичке културе на евиденцији Националне службе за запошљавање. Ово је доказ да нема партијског запошљавања и да је једини критеријум да би неко добио овај посао био дугогодишњи стаж на бироу – изјавио је Драгослав Мршевић, заменик председника ГО Обреновац. 

– Стара жеља свих који су завршили факултет за физичку културу је да створе друштво у коме ће се настава физичког васпитања одвијати под стручним надзором и од првог до четвртог разреда. У Обреновцу ће та идеја бити реализоивана већ од првог дана октобра месеца. Ја бих волео да се овај пројекат реализује у континуитету и уопште немам дилему да ће 2016. године, када се буду сумирали разултати, они бити на завидном нивоу и да ћемо успети да подигнемо свест и побољшамо развој и здравље школске деце – рекао је Жељко Јоветић, председник Скупштине ГО Обреновац.

Михаило Николић, будући професор, изразио је велику захвалност општини Обреновац што је њему и његовим будућим колегама омогућила да се запосле у струци и да раде оно за шта су се школовали.

– Овај пројекат је једно велико добро за децу, која ће коначно имати стручњаке који ће се бавити њиховим физичким развојем – казао је Николић.

Средства за плате професора издвајаће се из буџета ГО Обреновац.

{youtube}aQLWrLbuNhA{/youtube}