У Обреновцу су почела такмичења у школском спорту, које спроводи Спортски савез Обреновца, уз подршку Градске општине Обреновац. Данас су у Спортско културном центру своје кошаркашке способности показали ученици обреновачких основних школа.

Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац је изјавио да су почела такмичења у школском спорт за све ученике основних школа.

– Данас крећемо са такмичењима у кошарци за сву децу школског узраста на територији општине Обреновац од петог до осмог разреда. Учешће је узело свих девет школа и финале ће се завршити у среду када ћемо имати победнике у кошарци. Победници одлазе на такмичења у Београду и републици – рекао је Станковић и додао да се током јесени очекују такмичења у осталим спортовима.

– Оно што нас очекује крајем јесени јесте наставак такмичења када је у питању одбојка, такође за сву децу и атлетска дисциплина ”Брзином до звезда” коју спроводимо заједно са Спортским савезом до краја године – казао је Станковић.

Он је навео да је учешће у овим такмичењима узело око 2200 ученика.

– Ми смо прошлих година имали запажене резултате у кошарци и рукомету. Школски спорт је изузетно важан да се деца додатно баве спортом и да препознају своје квалитете и склоности ка одређеним спортовима, а да онда своје додатно бављење спортом наставе кроз локалне клубове. Оно што нам је наслоњено на школски спорт је наш програм ”Еко динар” где после деца могу од петог разреда да учествују у том програму и да се определе за одређени спорт – поручио је Станковић.