Синоћ је у Галерији Спортско-културног центра “Обреновац” отворена Ретроспективна изложба слика и цртежа Илије Вићића, познатог обреновачког сликара. Публика је могла да види све фазе из живота аутора и да ужива у радовима који су обележили обреновачку ликовну сцену шездесетих и седамдеседих година прошлог века.

На овој ретроспективној изложби поред крокија и скица могу се видети и заокружени цртежи који су очигледна основа према којој су насликане одређена слике.
Поред слика и цртежа Илије Вићића на изложби су се нашли радови Илијине унуке, дипломираног вајара Јелисавете Вићић. Избором и укључивањем Јелисаветиних скулптура указује се на уметнички континуитет породице Вићић.


– Ја углавном највише памтим ове слике, деду слабије јер моја сећања на њега вуку у баш рано детињство. Мој деда Илија јесте једним делом утицао на мој будући позив и бављење уметношћу, јер ја сам одрасла уз ове слке и гледала деду како ствара. Ипак, пресудну улогу је одиграо мој отац који ме је и усмерио у правцу уметности – рекла је Јелисавета Вићић.

Изложба ће у Галерији Спортско-културног центра “Обреновац” бити отворена до 23. септембра. 

{youtube}sQ_kiJ_W494{/youtube}