На градском тргу у Обреновцу, организовањем јавног часа прве помоћи обележен Светски дан прве помоћи. Јавни час прве помоћи организовао је Црвени крст Обреновац, у циљу да на овај начин скрене пажњу на значај сталног обнављања знања из прве помоћи и усвајања нових техника којима се указује помоћ и спасавају животи људи. Волонтере Црвеног крста обишао је председник Градске општине Обреновац.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је нагласио да је познавање прве помоћи неопходно за све суграђане.

– Једна оваква демонстрација практичне примене прве помоћи служи да се наши суграђани запитају колико знају о првој помоћи и где они могу да стекну знање које ће им можда затребати у неким критичним ситуацијама. Црвени крст Обреновац је из тог разлога данас на тргу организовао једну показну вежбу како би сви суграђани могли да се упознају са основама прве помоћи – рекао је Станојевић.

Богдан Шпановић, Црвени крст Обреновац је изјавио да се оваквим акцијама указује на значај познавања вештина у пружању прве помоћи.

– Наши суграђани су данас могли да нека своја знања која су стекли раније кроз обуке да обнове, а они који се први пут сусрећу са основама прве помоћи да науче нешто ново – казао је Шпановић.

– Волео бих да напоменем да је прва помоћ сада свима доступна на мобилним телефонима, кроз апликацију која се зове ”Прва помоћ” – поручио је Шпановић.