У месној заједници Бровић за 5 месеци изграђено је нових 13,5 километара водоводне мреже.  Градску воду за пиће добило је око 270 домаћинстава из ове месне заједнице. Данас су породицу Ристивојевић из Бровића, посетили представници општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић овом приликом саопштио је, да ће се на подручју општине Обреновац и у наредном периоду, обављати планирани радови на изградњи водоводне мреже.

– Изградња водовода на територији општине Обреновац за нас је један од приоритетних задатака. Ускоро очекујемо радове у месним заједницама Трстеница, Велико Поље, а оно што упоредо радимо са изградњом водоводне мреже, јесте планирање и пројектовање мреже водовода у месним заједницама Орашац, Дрен, Љубинић и у делу Вукићевице – невео је Станојевић.

Oн је напоменуо, да се радови на ширењу водоводне мреже обављају и у месној заједници Баљевац, а у плану су радови на спајању водоводне мреже месних заједница Конатице и Степојевац.

Љубиша Ристивојевић из месне зајендице Бровић нагласио је значај пијаће воде и подсетио да је у овој месној заједници коришћена вода из бунара, али и да је у протеклом периоду, снабдевеност овом водом често довођена у питање.

– Имали смо бунарску воду, која нам је служила, међутим годишње одржавање хидрофора представљало је финансијски проблем, а уз то вода из бунара бактериолошки свакако није била идеална – рекао је Ристивојевић и захвалио општинском руководству што су као приоритет између осталог поставили и ширење водоводне мреже на подручју месне заједнице Бровић.

Матић је искористио прилику и нагласио да је данас издата грађевинска дозвола за изградњу водоводне мреже у месној заједници Дрен, међутим остао је још и посао око пројектовања водоводне мреже за месне зајендице Орашац и Љубинић, чиме би се, како каже, у потпуноти изградила мреже водоснабдевања на територији општине Обреновац.

– Вредност радова у Бровићу је око 40 милиона динара без пдв-а. Ово је део заједничког пројекта Бровић- Трстеница. У Трстеници се такође радови увелико завршавају, остало је да се испита водоводна мрежа, након чега ћемо моћи да извршимо прикључивање домаћинстава на градски водовод – рекао је Матић.