У месној заједници Мала Моштаница у недељу, 4. септембра,  одиграна је прва фудбалска утакмица општинске лиге Обреновац. Ове године на такмичењима у општинској лиги, учешће ће узети 15 екипа. Прву утакмицу испратио је и председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

Од ове године, општинска лига, подељена је у два дела.

– Један део могао би се назвати преко Колубарски, док је други део лиге Шабачко-Ваљевски. Ова подела, требало би додатно да олакша организацију одласка на такмичења. Општинска лига је веома занимљива, а у сеоским месним заједницама постоји велики број љубитеља фудбала – навео је члан Већа општине Обреновац Милош Станковић.

Током протекле летње сезоне, велики број спортских клубова са територије општине Обреновац, акценат је ставило на инфраструктурне радове.

– За опстанак клуба потребно је сваке године урадити нешто у домену инфраструктурних радова. На овом терену, 2012. године није било ничега, ни трибина, као ни просторија за играче, такође ни зграда у оквиру које се налазе канцеларије и  свлачионице, а током 2022. године у плану нам је постављање осветљења на нашем терену – рекао је председник ФК ”Дубоко” Иван Лазаревић.

Он је овом приликом изразио посебну захвалност општини Обреновац, која је како истиче, у протеклом периоду помогла изградњу службених просторија, које су неопходне за функционисање клуба.