Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић посетио је издвојено одељење Oсновне школе ”Јован Јовановић Змај” у месној заједници Звечка и овом приликом донирао овој школи нову спортску опрему за новоизграђену фискултурну салу. Догађају су присуствовали представници општине Обреновац и градски менаџер Мирослав Чучковић.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић искористио је прилику и нагласио, да је у протеклим годинама изграђен и адаптиран велики број школских објеката, као и фискултурних сала на територији општине Обреновац.

– Велика је ствар што је нашу сеоску школу посетио овако успешан спортиста и овом приликом обогатио је новом спортском опремом , коју ће ученици користити. Лопте, одбојкашка мрежа, кошеви, голови биће од користи нашим најмлађим суграђанима током школовања, на чему сам веома захвалан – рекао је Станојевић.

Удовичић је изразио захвалност председнику Градске општине Обреновац на позиву да посети основну школу у месној заједници Звечка и овом приликом похвалио и подржао рад руководства општине.

– Драго ми је што данас, првог дана школе, имамо прилику да се дружимо како са првацима, тако и са осталим основцима, да им пожелимо успешну школску годину, као и нова пријатељства и дружења, али и знање које ће им значити цео живот. Улагање у знање је улагање у садашњост и будућност, те је једина ствар коју вам нико никада не може украсти – рекао је Удовичић.

Он је истакао, да су услови у основној школи у месној заједници Звечка показатељ тимског рада који је усмерен на побољшање услова свакодневног живота грађана свих делова Србије.

– Захваљујем претходном председнику општине Обреновац Мирославу Чучковићу, који је покренуо акцију, да свака месна заједница, село, добије овакву школу, фискултурну салу и да деца имају феноменалне услове, али и да Обреновац буде пример улагања у омладину, спорт и образовање – навео је Удовичић.

Како су фискултурне сале места која деца школског узраста користе током наставних, али и ваннаставних активности, нова опрема биће од користи за реализацију различитих секција, али и активности спортских клубова који користе овај простор.

– Министарство омладине и спорта наставиће своју акцију донирања спортске опреме и спортских реквизита широм Србије. Циљ је да током ове школске године, 1/3 основних школа из Србије добије нову спортску опрему и реквизите – поручио је Удовичић.

Директорка Основне школе ”Јован Јовановић Змај” Вера Ђорђевић у име свих запослених у школи, као и у име ученика и њихових родитеља, захвалила је Министарству омладине и спорта на донацији и истакла да ученици ове школе сада имају посебну част да уче и напредују у једној од најопремљенијих школа у Србији.

– Ученици су били посебно срећни, када су видели шта су добили од опреме, која је фалила нашој фискултурној сали. Имамо доста деце која су опредељена за бављење неким спортом, па је за њих ова донација јако важна и милслим да ће овај дан, као први школски дан, посебно првацима, бити дан за памћење – рекла је Ђорђевић.