Обреновачке основне школе свечаним приредбама, дочекале су нове генерације ђака првака. Најстарију основну школу у Обреновцу, Прву oбреновачку основну школу, ове године уписало је 99 ученика првог разреда, док је Основну школу ”Јефимија” уписало 136 ђака првака. Представници Градске општине Обреновац обишли су основне школе и пожелели успешну школску годину ученицима и просветним радницима.

Директорка Прве обреновачке основне школе Милена Ергарац ђацима првог разреда, пожелела је добродошлицу у ново окружење.

– Поносни смо јер имамо 99 ученика првог разреда, 4 одељења у матичној школи, тако да повећавамо број уписаних ученика. Такође, у Уровцима и Кртинској имамо 2 одељења. Мени је изузетно драго, што је ово генерација која после две године поново креће у школу без маски, са приредбом и у одељења која нису подељена, односно што се враћамо у време пре ковида – рекла је Ергарац.

Успешан почетак школовања ђацима првацима, испред општине Обреновац пожелео је и председник Комисије за образовање Драган Блажић.

– Одличан наставни кадар, које имају све обреновачке основне школе, школе које су потпуно спремне, дају нам за право да очекујемо и ове године награде на свим такмичењима. Ове године имамо и већи број уписаних првака, него што је то био случај прошле године, што је и показатељ да су наше школе успешне, да привлаче нове генерације ученика, а са друге стране резултати које ученици постигну у школама јесу разлог зашто они остају у Обреновцу и не иду у друге градове на даље школовање – истакао је Блажић.

У Основној школи Јефимија ове године уписан је већи број ученика, него прошле школске године.

– Ове године уписано је 5 одељења ученика првог разреда. Изузетно смо задовољни оваквим одзивом ученика, па се овом приликом захваљујем родитељима на указаном поверењу – навела је директорка Онсновне школе ”Јефимија” Биљана Бугарски.

Ученици 4. разреда ове школе припремили су програм добродошлице за све полазнике првог разреда, а као и претходних година и ове године ђаци прваци уписани у Основну школу ”Јефимија” добили су мајице.