У месној заједници Грабовац свечано је отворена манифестација ”Великогоспојински дани”. Овогодишњу манифестацију отворио је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић. Отварању манифестације присуствовали су представници општине Обреновац  и  градски менаџер Мирослав Чучковић.

Овом приликом, у центру Грабовца организован је културно-уметнички програм, а ово је 10. година заредом, како Савет месне заједнице Грабовац у сарадњи са Градском општином Обреновац организује манифестацију ”Великогоспојински дани”.

Као и протеклих година, и ове године, за ученике који од септембра полазе у први разред обезбеђени су пакетићи.

Станојевић је овом приликом мештанима села Грабовац честитао празник и подржао настојања Савета месне заједнице за очувањем традиције.

Поред мештана села Грабовац, на празник Велика Госпојина, ову месну заједницу посете и гости из других села и општина.

Чучковић је приликом обраћања присутним грађанима, истакао да је манифестација ”Великогоспојински дани” управо прилика за осврт на постигнуте резултате у претходном периоду, као израду планова за наступајући период.

– Мислим да би наредне године, на празник Велике Госпојине требало, након великих инфраструктурних пројеката, реализовати пројекат изградње новог Дома, који би требало да постане нов модерно уређен објекат – истакао је Чучковић.

Организатори ове манифестације, нагласили су да је ове године отварању присуствовао рекордно велики број посетилаца.