Фудблски клуб ”Ројковац” на новом терену одиграо је своју прву утакмицу. На домаћем терену, стадиону ”Цар Душан Силни”, у недељу, 28. августа, одиграно је 1. коло Београдске лиге. Након 6 година од оснивања, фудбалски клуб добио је свој терен и просторије, а дан када су први пут одиграли утакмицу на домаћем терену памтиће, како представници клуба, тако и навијачи који су овога пута дошли да им пруже подршку.

Председник фудбалског клуба ”Ројковац” Милош Стефановић истакао је да су оснивањем клуба и новим стадионом остварени снови свих чланова фудбалског клуба.

Подршку свих година, током оснивања, а и после, чланови клуба имали су и од локалне самоуправе.

– Наш ентузијазам и иницијативу препознала је Градска општина Обреновац и то од самог почетка. Са садашњим градским менаџером Мирославом Чучковићем започели смо причу о изградњи терена, а како нам је у првим моментима било јако тешко, он нам је саветовао, да радимо и да ће резултати бити видљиви. Овом приликом у име целог нашег насеља, захваљујем му, јер коначно оно што смо дуго желели сада је пред нама – рекао је Стефановић.

Градска општина Обреновац помогла је изградњу просторија неопходних за функционисање клуба, свлачионица и канцеларија.

Играчима Ројковца улазак у виши ранг такмичења, овом приликом честитао је и председник Комисије за спорт Милош Станковић.

– Отварањем новоизграђеног стадиона почиње нова епоха у фудбалу клуба Ројковац. Трудимо се да обезбедимо оптималне услове за развој фудбала, како сениорских екипа, тако и млађих генерација и то из три велика насеља, Ројковац, Гај 1 и Гај 2, али и околних места. Овај терен пружиће могућности младим фудбалерима да се на свом простору баве спортом и то је наша највећа победа – поручио је Станковић.

Утакмица против БСК-а из Баћевца завршена је резултатом нерешено, 2:2.