Десети пут заредом у Обреновацу је организована Међународна изложба паса свих раса. У каталогу је било уписано преко 450 паса, што ову изложбу поред београдске, сврстава у једну од најпосећенијих на овим просторима.

Обреновчани су као и сваке године могли да виде много квалитетних паса на једном месту. Помоћни терен ФК “Раднички” био је препун, што излагача, што посетилаца који су дошли да виде псе.

Изложби су, поред судија и гостију из иностранства, присуствовали и председник Кинолошког савеза Србије, др Махмуд Ал Дагистани и Мирослав Чучковић , председник Градске општине Обреновац, који је и отворио изложбу.

– Обреновац је град кинолога и кинофила, а доказ томе је да се целу деценију овде одржава Међународна изложба паса. Обреновац ће ускоро добити прихватилиште за псе, и тиме ћемо делом успети да решимо проблем напуштених паса. Молим вас да нам причом и својим делима помогнете да подигнемо свест међу власницима паса да своје псе не напуштају и не остављају их на улици, него да се о њима брину као што се ви који сте своје псе данас овде довели бринете. Узрок проблема као и увек је човек, а не животиња. Мој циљ је да се свим псима омогући нормалан живот и ми ћемо учинити све да тако и буде – нагласио је Чучковић.

 

{youtube}h-RnuQSxeT4{/youtube}