Манифестација ”Обреновачко лето” улази у своју завршницу. За готово два месеца организовано је 30 различитих програма. На шест различитих локација по граду и селима организовани су концерти, позоришне представе, изложбе и књижевне вечери.

У петак, 26. августа у дворишту библиотеке “Влада Аксентијевић” са почетком у 18.00 часова, “Машино позориште” из Београда са младом глумачком екипом извешће представу за децу “Црвенкапа”.

И ове године ће у суботу, 27. августа и недељу, 28. августа бити организован вашар поводом празника Велика Госпојина у Грабовцу. На платоу испред месне заједнице, у суботу, од 20.00 часова биће организован културно уметнички програм, а представници Месне заједнице Грабовац поделиће пакетиће малишанима који у септембру полазе у први разред. На сам дан Велике Госпојине, 28. августа, од 9.00 часова биће одржана фијакеријада. Манифестација ће почети дефилеом фијакера, док ће од 11.00 часова бити оцењивање коња.

У понедељак, 29. августа у Парохијском дому Цркве Силаска Светог Духа на апостоле у Обреновцу одржаће се концерт црквених хорова “Ваведење” и “Свети Јоаким и Ана”. Концерт се одржава у оквиру манифестације ”Обреновачко лето” и почеће у 19.00 часова.

У среду, 31. августа на простору Обреновачке бање са почетком у 20.00 часова одржаће се концерт дуета Влада и Бајка са старим добро познатим мелодијама и новим песмама. 

Влада и Бајка је југословенски и српски рок бенд основан у Београду, а чине га дуо Владимир Марковић Влада и Драгутин Балабан Бајка. Њихова бајка траје дуже од пола века, а њихови гласови код многих буде носталгична сећања на време када је све било лепо и романтично. Познати дуо Влада и Бајка су направили дискографску паузу од четврт века, а онда су се вратили у студио, урадили нове песме и објавили нови ЦД за ПГП РТС ”Ходач по жици”.

Програми који зу због лошег времена отказани биће организовани у другој половини септембра, а то су концерт гудачког квартета ”Динамика”, фестивал вина и концерт ”Блуз најт бенда”.