У наступајућем периоду, до почетка нове школске године, на саобраћајницама у близини школа радиће се на постављању хоризонталне сигнализације. Ове недеље, надлежне службе Јавног предузећа ”Београд пут” обавиће радове на обележавању пешачких прелаза и извршиће проверу исправности саобраћајне сигнализације у зонираним деловима школа.

– Општина Обреновац у сарадњи са свим релевантним институцијама донела је одлуку, да због безбедности наших најмлађих суграђана, изврши проверу целокупне вертикалне и хоризонталне сигнализације на простору око школских објеката – рекао је члан Већа општине Обреновац Иван Стојић.

До почетка школске године, хоризонтална сигнализација биће постављена у близини свих обреновачких школа, а посебан акценат ставља се на Улицу Љубе Ненадовића код ОШ ”Јован Јовановић Змај”.

–Ово је једна од најкритичнијих тачака на територији општине Обреновац, те смо ову улицу ставили на листу приоритета, када је у питању обнова и постављање саобраћајне сигнализације. Ова саобраћајница је транзитна, налази се између Шабачког и Ваљевског пута, а велики број аутомобила зауставља се на овом простору – навео је Стојић.

Овом приликом најављено је, да ће почетком школске године бити простора за спровођење нових промотивних акција Комисије за безбедност у саобраћају општине Обреновац , а све са циљем повећања нивоа безбедности свих учесника у саобраћају.