У месној заједници Кртинска одржан је 10. јубиларни турнир ”Нове наде”. Овај спортски догађај одржан је под покровитељством Градске општине Обреновац, а овогодишње такмичење окупило је 65 такмичарских екипа. Фудбалски турнир ”Нове наде” отворио је председник општине Обреновац Милош Станојевић.

Организатор турнира Живојин Кузмановић нагласио је, да се ове године за такмичење пријавио велики број екипа.

– Пријавило се преко 70 екипа, међутим наше могућности су биле нешто мање, па смо примили око 65 такмичарских екипа – навео је Кузмановић.

Члан Већа општине Обреновац Милош Станковић истакао је, да су представници Комисије за спорт задовољни чињеницом, да турнир ”Нове наде” опстаје већ 10 година и као такав изазива велико интересовање младих љубитеља фудбала.

– На овом турниру, деца се афирмишу кроз своје спортске клубове. Без обзира на лоше временске услове, стигао је велики број екипа из различитих градова Србије и то је нешто што је важно за све нас, а Комисија за спорт годинама се труди да кроз све програме промовише здрав начин живота, као и развој спорта, пре свега када су у питању омладинске селекције и то у свим спортским дисциплинама – рекао је Станковић.

Најбоље пласиране екипе са овог турнира, понеле су медаље и пехаре.