Најбољи матуранти и студенти из Обреновца овог лета, захваљујући Градској општини Обреновац, бесплатно су боравили на једном од најлепших грчких острва Закинтос. Пројекат ”Матурско лето”, општина Обреновац реализује већ четврти пут. Ове године, као и претходних, ваучере за бесплатно летовање у трајању од 10 дана, добили су ученици који су изабрани од стране наставничких већа три средње обреновачке школе, на основу постигнутих резултата током школовања. Ваучере су добили и студенти који су конкурисали за студентске награде, а нису их добили, међутим због одличних резултата постигнутих на студијама, остварили су право на бесплатно путовање на Закинтос.

Градска општина Обреновац ове године издвојила је средства за бесплатно летовање за 50 нaјуспешнијих младих Обрновчана, а овај пројекат реализује се од 2017. године.

– Са Закинтоса долази лепа слика, матуранти и студенти се лепо проводе и уживају, а то је циљ овог пројекта. Овим пројектом, настојали смо да покажемо да бринемо о нашим матурантима и најбољим студентима, да ценимо њихов рад и труд, а поред тога ово је прилика за њих да се лепо одморе и мотивишу за још бољи рад – навео је Урош Мирићић испред Канцеларије за младе општине Обреновац.

Он је овом приликом додао, да су на овом летовању, млади суграђани имали прилику да посете све дивне плаже острва Закинтос, да упознају грчку традицију и културу, али и да се забаве на организованим журкама намењеним младим посетиоцима.

Пројекат ”Матурско лето” један је у низу бесплатних програма које реализује Градска општина Обреновац.

– Млади Обреновчани имају прилику да остваре право на награде за најбоље студенте и ђаке генерације, такође млади суграђани могу кроз наше програме бесплатно учити стране језике, поред тога могу бесплатно похађати IT курсеве, као и летње и зимске радионице. Обреновац је познат и по реализацији програма Еко кампови, а сви млади Обреновчани у нашем граду могу се бесплатно бавити спортом – рекао је Мирићић.