Управа за пољопривредно замљиште Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде објавила је Конкурс за расподелу средстава за извођење радова на заштити, уређењу и коришћењу пољопривредног земљишта у 2022. години.  Из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац посебно наглашавају, могућност подношења пријава за изградњу система за наводњавање. Наиме, у оквиру овог конкурса, заинтересовани пољопривредници могу поднети пријаве за поврат уложених средстава за набавку нове опреме за наводњавање, као и за ископ бунара у функцији наводњавања.

Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац овом приликом нагласила је, да се уз промену климатских услова последњих година, што посебно погађа пољопривредне произвођаче, односно квалитет пољопривредних производа, јавила потреба за ефикасним системом за наводњавање.

– Како су велике потребе за наводњавањем, овим путем обавештавамо пољопривредне произвођаче, да је расписан конкурс за наводњавање и опрему. Наши пољопривредници могу конкурисати до 29. августа и остварити право на повраћаје за опрему за наводњавање, али и за бушење бунара. Минимална улагања у опрему за наводњавање су 40.000 динара без пдв-а, док је максималан износ чак 3 милиона, а поврат је до 60% од укупне инвестиције – рекла је Мушкиња.

Она је овом приликом позвла пољопривреднике са територије општине Обреновац, да дођу у Канцеларију за пољопривреду где ће попунити образац пријаве и доставити неопходну пратећу документацију и поднети приајву на расписан конкурс.