Пројекат „Агро кластер Обреновац” чију имплементацију у општини Обреновац финансира Град Београд ради унапређења и подстицања пољопривредне производње на територији града Београда, приводи се крају. Наиме, 29. августа ће се завршити пројекат који  траје осам месеци, а који имплементира Регионални центар за развој МСП и предузетништва „Београд“ у партнерству са Градском општином Обреновац.
Ових дана ће се извршити регистрација кластера који формално има 13 чланова, а у стварности скоро 100, с обзиром да су чланови Кластера једно удружење и једна задруга са великим бројем чланова.

Поред осталог, урађени су бизнис и маркетинг план Кластера, осмишљен лого, набављена опрема и обезбеђен простор за рад Кластера, урађена анализа стања и проблема сектора МСПП и пољопривредних газдинстава на територији општине, урађена анкета како би се утврдила заинтересованост за чланство у Кластеру, али и потребе за различитим видовима стручне подршке која би се могла добити кроз Кластер. Одржан је и већи број састанака чланова Кластера и придружених чланова, урађена документација за регистрацију Кластера и још много тога другог.

Све што је до сада урађено, рађено је уз подршку челника Општине, пре свега председника, г-дина Јоветића и чланова ОВ задужених за привреду и пољопривреду, г-де Кнежевића и Алексића. Својим одлукама, иза свега овога, стали су Општинско веће, Комисија за привреду и Комисија за пољопривреду. Све активности на успостављању Кластера, редовно су пратили представници локалних медија: ТВ МАГ; Радио Обреновац и лист „Обреновачка хроника“.

Званично представљање Кластера и његових чланова, биће одржано 4. септембра у Обреновцу, уз присуство већег броја гостију и представника медија.