Пољопривредни произвођачи са територије општине Обреновац, који су конкурисали на расписан јавни позив Града Београда, остварили су право на субвенције за обнову пољопривредне механизације. Субвенције намењене пољопривредним произвођачима омогућиће ефикаснији и по свим параметрима напреднији систем производње. Представници општине Обреновац данас су посетили пољопривредне произвођаче, који су представили своје нове пољопривредне машине.

Како истиче председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић, интересовање пољопривредника из Обреновца за овај вид субвеција је велики, те ће се у будућности радити на даљем подстицању оваквих давања, како би сви пољопривредни произвођачи добили прилику да обнове механизацију и на тај начин унапреде производњу.

– Важно је да пољопривредници сарађују са нашом Канцеларијом за пољопривреду, која је спона између пољопривредних произвођача и Секретаријата за пољопривреду. Услуге које пољопривредници могу добити у Канцеларији за пољопривреду, односе се пре свега на помоћ при конкурисању на отворене јавне позиве – рекао је Станојевић.

Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац нагласила је, да су субвенције Града Београда отишле у руке пољопривредника из месних заједница Дрен, Орашац, Грабовац и Ушће, те да је њих 78 остварило право на субвенције за тракторе и механизацију.

– Пољопривредници из Обреновца, остварили су права на субвенције, како за тракторе, тако и за механизацију и то из области пчеларства, воћарства и повртарства. Ово је један од најбољих јавних позива код нас, јер у овом случају Град Београд, чак 80% повраћаја средстава уложених враћа нашим пољопривредницима – навела је Мушкиња.