На синоћном концерту у оквиру фестивала народног стваралаштва и фолклорне традиције  ”Међународни сусрети у Обреновцу” на градском тргу пред обреновачком публиком, наступили су чланови културно уметничког друштва ”Крива Река”. Данас су представници градске општине Обреновац угостили ово уметничко друштво из места Беривојце, које се налази недалеко од Косовске Каменице.

Обреновачка публика имала је прилику, да погледа на који начин КУД ”Крива Река” негује и чува културну баштину Срба на територији Косова и Метохије.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић изразио је велико задовољство, што су представници удружења ”Крива Река” наступили на фестивалу ”Међународни сусрети у Обреновцу” и како истиче, кроз даљу сарадњу са овим удружењем, делегација општине планира и посету месту Беривојце.

Члан Већа општине Обреновац Зоран Ћорломановић нагласио је, да је кроз комуникацију са представницима културно уметничког друштва ”Крива Река”, дошао на идеју да ово уметничко друштво узме учешће на ”Међународним сусретима у Обреновцу”.

– Стицајем околности, дошли смо у контакт са Драганом, кореографом КУД-а ”Крива Река” и у неком разговору сазнали смо да је њихова жеља да посете територију града Београда и покажу нашој публици, како чувају традицију Срба на простору Косова и Метохије – рекао је Ћорломановић.

Ћорломановић је нагласио, да током боравка у Обреновцу, чланови КУД-а ”Крива Река” имају прилику да побиђу и уживају у свим атракцијама општине Обреновац.

Он је овом приликом истакао, да ће Градска општина Обреновац у сарадњи са Библиотеком ”Влада Аксентијевић”, мешовитој библиотеци у Косовској Каменици донирати преко хиљаду књига српских писаца.

Оснивач културно уметничког друштва ”Крива Река” Драган Антић истакао је, да је сарадња са општином Обреновац изузетно коректна.

– Ми са људима сарађујемо отвореног срца. Задовољан сам што смо довели овамо децу, а осмех на њиховом лицу, говори да су и они задовољни. Овамо је безбедно и деца су опуштена и осећају се као и сва друга деца – навео је Антић.