У току је изградња водоводне мреже на територији месне заједнице Баљевац. Данас су  грађевинске радове обишли представници општине Обреновац и директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација”  Бранко Матић.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић истакао је, да су у току радови на изградњи водоводне мреже и у другим месним заједницама на територији општине Обреновац.

– Радови на изградњи мреже водовода изводе се на територијaма месних заједница Трстеница и Велико Поље. Упоредо ради се на пројектовању водоводне мреже на простору месне заједнице Орашац, Дрен, Љубинић и део Вукићевице, те ће у наредном периоду читава територија општине Обреновац имати изграђену водоводну мрежу – рекао је Станојевић.

Матић је овом приликом нагласио, да радове на изградњи водовдне мреже у месној заједници Баљевац изводи ЈКП ”Вододвод и канализација”.

– Радови су започети јуче и трајаће наредних неколико дана. Први прикључци очекују се у наредних 20-ак дана. Поред овог пројекта, у овом делу општине Обреновац, у току је прикључивање домаћинстава са територије месне заједнице Конатице на водоводну мрежу – рекао је Матић.

Он је овом приликом невео, да је у току израда пројектне документације за изградњу водоводне мреже на територији месне заједнице Дрен, након чега се планира изградња мреже водоснабдевања у месним заједницама Орашац, Вукићевица, Љубинић.