50 најбољих матураната и студената општине Обреновац, отпутовало је данас на грчко острво Закинтос, где ће у оквиру пројекта “Матурско лето” бесплатно провести 10 дана, као вид награде за изузетне резултате у школи и на факултету.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је изјавио да је ово четврта група матураната и студената у оквиру пројекта ”Матурско лето” Градске општине Обреновац, који одлазе на грчко острво Закинтос.

– Заиста прелепа слика данас овде у Обреновцу, а у Грчкој ће их чекати још лепши и забавнији провод, пун организованих излета и догађаја. Пред њима је 10 дана одмора и релаксације за оно што их чека у септембру и октобру – рекао је Станојевић.

– Ово је четврта група која путује, претходне смо послали од 2017. до 2019. године, али због корона вируса смо морали да направимо паузу, међутим ове године смо успели да направимо групу младих и пошаљемо их пут Грчке. Улажемо напор да посветимо пажњу младима како би их мотивисали да се труде и раде на себи, ово је један од начина како Градска општина Обреновац то ради и наставићемо са оваквим програмима у будућности – истакао је Станојевић.

Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе општине Обреновац је нагласио значај оваквих пројеката за све старосне групе.

– После краће паузе поново смо на једном лепом месту, месту одакле наши најстарији одлазе на бесплатне излете, месту одакле основце пратимо на еко кампове, надам се да ћемо и њих ускоро испраћати са овог места – рекао је Мирићић и детаљније објаснио по ком основу млади стичу право на бесплатно летовање.

-Школски савет свих средњих школа доставља спискове који су то најбољи ученици, који су се својим радом посебно истакли. Данас смо са нашим најбољим матурантима и студентима, 38 матураната заједно са 12 студената који нису добили стипендију одлазе на заслужени одмор. Ово је још један од програма који Канцеларија за младе Градске општине Обреновац организује за младе становнике и то је доказ да је Обреновац град једнаких шанси за све. Подједнако бринемо о њима и желимо да се лепо проведу јер то су млади људи који граде будућност нашег града и наше земље – закључио је Мирићић.