Савет за комунални ред Градске општине Обреновац у сарадњи са Јавним комуналним предузећем Обреновац и Комуналном милицијом врши уклањање дивље депоније на гробљу у месној заједници Барич, на овој локацији у будуће ће функционисати и видео надзор.

Иван Стојић, члан Већа Градске општине Обреновац је истакао да је ово још једна у низу акција Савета за комунални ред.

– Овакве акције имају за циљ уређење општине Обреновац и свих јавних површина. У Баричу смо на локацији где смо постигли један историјски тренутак, где ћемо санкционисати несавесне појединце који себи дозвољавају да руже оваква места, пре свега места туге наших суграђана – рекао је Стојић.

– На овој локацији смо однели велику количину отпада и на овој локацији ће у будуће Комунална милиција преузети управљање видео надзором који је постављен. Уверени смо да ће се наши суграђани прикључити оваквим акцијама. Они могу да нам помогни тако што ће се јављати на број телефова 062-302518 и да се на тај начин укључе у решавање оваквих проблема – поручио је Стојић.

Предраг Јовановић, члан Већа Градске општине Обреновац је изразио наду да ће се проблем око неадекватног одлагања отпада на овој локацији уз помоћ ове акције решити.

– Свака депонија коју као људска бића направимо је брука за све нас, посебна је срамота када нешто овако урадимо у близини гробова наших најмилијих и то је срамота коју свакодневно гледамо. Овде се дешава да људи не размишљају да ђубре које избаце ветар носи на гробове покојника и када наши суграђани посете гробље затекну грозан призор. Надам се да смо на почетку посла који ће све то да заустави, то је вишедеценијски проблем у Баричу и верујем да ћемо то коначно решити – изјавио је Јовановић.

Милош Димитријевић, шеф одсека Комуналне милиције у Обреновцу је рекао да је један од приоритета свих надлежних служби очување животне средине.

– Надам се да ћемо заједно решити не само ову већ и друге дивље депоније на територији општине Обреновац и територији Републике Србије. Наша генерална политика је превентивна, која се огледа у овим камерама које су постављене. Надам се да ће већина неодговорних становника одустати од намере да на овом месту одлаже отпад – казао је Димитријевић.

Он је истако да ће видео надзор функционисати непрекидно и апеловао на мештане да на непрописан начин не одлажу отпад.

Димитријевић је објаснио да ће се само санкционисање вршити уз помоћ снимка регистарских таблица возила и лица која стварају дивље депоније.

– Постоји могућност да уколико приметимо било каква дешавања да у том тренутку пошаљемо патролу на лице места која ће санкционисати неодговорна лица. Саме казне су за физичка лица од 10.000 динара, предузетници 75.000 динара, а за правна лица казна је 150.000 динара – закључио је Димитријевић.