Јуче је у сали Градске општине Обреновац одржана привредна презентација Обреновца за представнике културно-уметничких друштава из Бугарске, Словеније и Македоније, док су гости из Пољске били у посети цвећарима и овчарима.

Током једночасовне презентације присутни су имали прилику да упознају богатства и потенцијале којима располаже Градска општина Обреновац, како у привредној тако и у културној сфери. Презентација је обухватила историјски развој општине.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић упутио је позив представницима поменутих држава да у оквиру програма сарадње доведу ученике техничких школа у посету Термоелектрани “Никола Тесла” како би се они практично упознали са радом највећег произвођача електричне енергије на Балкану. Циљ ове посете била би и промоција индустријског туризма.

Привредној презентацији присуствовали су Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац и Новица Филиповац, председник Комисије за културу и образовање, као и уметнички руководиоци културно-уметничких друштава и организација које се баве едукацијом и културом.