Град Београд ове недеље расписао је оглас за давање у закуп или на коришћење земљишта које је у власништву државе. Пријаве се примају путем веб сајта управе за пољопривредно земљиште попуњавањем апликације, а право учешћа имају произвођачи који имају регистровано газдинство.

Из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац позивају пољопривреднике да се пријаве на расписан јавни оглас.

– Једноставно је поднети пријаву на расписан јавни оглас. Неопходно је да су пољопривредна газдинства регистрована у протекле 3 године, као и да су у активном статусу. Такође, потребно је да пољопривредници имају пребивалиште на катастарској општини за коју конкуришу и да су извршили уплату депозита – објаснила је Јелена Мушкиња из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац.

Ово је други круг огласа који расписује Град Београд, а резултати претходног показују велико интересовање пољопривредника за закуп државног земљишта.

– Како је могуће закупити земљиште на 15 година, пољопривредници ће обрађивати земљу дужи период, па ће и принос бити већи – навела је Мушкиња.

Све додатне информације поводом расписаног јавног огласа, пољопривредници заинтересовани да аплицирају, могу добити у Канцеларији за пољопривреду општине Обреновац.

Рок за пријављивање је четвртак, 21. јул а отварање понуда је предвиђено за четвртак, 4. август у 14.00 сати.