Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић данас је са пољском делегацијом обишао произвођаче украсног и лековитог биља, као и сточаре који се баве узгајањем оваца на територији општине Обреновац.

Том приликом представници Пољске су могли да се увере да се производња изводи по свим европским стандардима и да је квалитет производа исти као и у Европи. Циљ ове посете је да се обреновачки пољопривредни кластери повежу са пољским тржиштем и успоставе дугорочну сарадњу.

– Пољска делегација је изразила интересовање да њихова регија Нови Сонч купи одређену количину цвећа и оваца. Код њих је та роба дефицитарна. Наша идеја је да им прикажемо потенцијале који постоје у општини Обреновац. Ја ћу лично петог септембра ићи у узвратну посету у Пољску и како би том приликом договорили сарадњу између наших и њихових пољопривредика – изјавио је данас Мирослав Чучковић.

Господин Ричард Порадовски био је веома задовољан оним што је видео и изразио спремност да се повежу пољопривредници из Обреновца и пољске регије Нови Сонч.

– Верујемо да ћемо направити договор и наћи заједнички интерес у свему овоме и да ћемо у будућности пословати са произвођачима из Обреновца. Квалитет производа који смо видели је на одличном ниво, као и код нас у Пољској. Оно чиме је српски производ конкурентан осим квалитетом је и цена, јер је овде нижа него у нашој земљи – рекао је  Порадовски.

Члан Већа и председник Комисије за пољопривреду и село ГО Обреновац Владислав Миљковић је рекао да уколико дође до аранжмана и извоза производа у Пољску, ГО Обреновац ће сигурно стати иза локалних произвођача и стимулисати их да што више производе и своје производе пласирају на инострано тржиште.

{youtube}FYVCQCt0duI{/youtube}