Традиционална манифестација ”Обреновачко лето”, коју организује Градска општина Обреновац ове године почела је 1. jула и трајаће до 1. септембра. Публика је у протекле две недеље уживала у бројним културним догађајима, а трећа недеља почиње централним догађајем комплетне манифестације, концертом Дејана Петровића и Биг Бенд-а.

Концерт Дејана Петровића одржаће се на градском тргу на Петровдан, 12. јула са почетком у 20.00 сати.

– Позивам вас да дођете на градски трг, да чујете изузетне музичаре, академске, који свирају не само изворну, етно музику, већ и све друге врсте нота – поручио је члан Већа општине Обреновац Зоран Ћорломановић.

У среду, 13. јула, такође у трећој недељи овогодишње манифестације ”Обреновачко лето”, публика може присуствовати концерту џез оркестра из Базела.

– Овај бенд је на пропутовању кроз Србију. Видели су наш програм, допао им се, па смо се договорили, да у дворишту Бииблиотеке ”Влада Аксентијевић” одрже за нашу публику један џез концерт – истакао је Ћорломановић.

У четвртак, 14. јула од 19.00 сати на новој сцени у некадашњој згради Старе општине у којој ће бити премештена Библиотека ”Влада Аксентијевић”, биће одржано књижевно вече.

– Миладин Тошић одржаће књижевно вече. То ће бити промоција нове књиге, као и књижевно вече са његовим песмама, након чега ће наши музичари, класичари, професори музике на клавиру, виолини, виолончелу и контрабасу извести класичну музику – рекао је Ћорломановић.

У петак, 15. јула у галерији Спортско-културног центра ”Обреновац” са почетком у 20.00 сати биће отворена изложба ”Обреновац у кадровима”, академског сликара професора Косте Миловановића.

Сви програми на ”Обреновачком лету” бесплатни су за посетиоце.