Чланови Одреда извиђача ”Звездан Недељковић” организовали су Извиђачки вишебој под називом ”Пети Звезданови сусрети”.Први пут гости су одсели у извиђачком кампу а учешће је узело 30 екипа из 16 одреда из Србије и Босне и Херцеговине. Манифестација је отворена на градском тргу уз присуство свих учесника.

Химном и подизањем заставе, отворени су ”Пети Звезданови сусрети” у Обреновцу. Ова манифестација окупила је више од 15 одреда из Бања Луке, Брчког, Темерина, Шапца, Крушевца, Панчева и других крајева. Манифестацију је отворио заменик председника Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

– Желим вам пуно успеха у такмичењу, а првенствено да се добро забавите, да упознате Обреновац. Ми ћемо као Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе, трудити да вам пружамо још боље услове, како би се у наредном периоду ова манифестација додатно омасовила – поручио је Станојевић.

На дан отварања манифестације, званично је отворен и извиђачки камп.

– Овај камп се сада први пут користи. Ова манифестација је значајна, јер укључује 150 извиђача, који ће поред културних знаменитости Обреновца упознати још атракција, попут излетишта Забран, Арборетума и других природних, зелених површина општине Обреновац – рекао је заменик старешине Савеза извиђача Србије Слободан Радојичић.

Урош Мирићић испред Канцеларије за младе овом приликом поручио је, да ће Канцеларија за младе општине Обреновац и у будућем периоду наставити сарадњу са извиђачким одредом, како би ове манифестације током времена опстале.

– Хвала им што су истински чувари и љубитељи природе, а због оваквих активности у будућности наставићемо сарадњу са Одредом извиђача.

Манифестација је трајати 3 дана, током којих ће се учесници такмичити и дружити у извиђачком кампу.