VUL 3714

VUL 3714Општину Обреновац данас је посетила градска секретарка за образовање и дечју заштиту Љиљана Јовчић и том приликом најавила комплетну реконструкцију зграде Гимназије.

– Зграда Гимназије датира из шездесетих година прошлог века и дошло је крајње време да се приступи једној темељној реконструкцији. Да би Гимназија добила рухо какво треба да има и да би пружила све оне улове какви гимназијалци треба да имају мора се ова зграда озбиљно реконструисати – извјавила је Љиљана Јовчић.

У овом тренутку Агенција за инвестиције града Београда ради на пројекту снимања ситуације и до краја године је рок за завршетак пројекта помоћу ког ће се приступити радовима на реконструкцији.

– Ми смо одавно одустали да парцијално реконструишемо објекте, оваква реконструкција подразумева да ви након реконструкције имате потпуно нов обејекат – нагласила је Јовчићка.

VUL 3718

– Имам ту срећу да је моје обећање које сам дао, а то је да ће Обреновац после пола века добити практично нову зграду Гимназије, на путу да се оствари. До краја године ће се завршити са пројектном документацијом и у 2013. кренути са реконструкцијом и ја сам пресрећан што ће Обреновчани имати град којим ће моћи да се поносе – изјавио је Мирослав Чучковић, председник ГО Обреновац.

Током посете Обреновцу секретарка Љиљана Јовчић је обишла и радове на изградњи обданишта у Стублинама. Приликом посете се уверила да се радови изводе планираном динамиком и да ће обреновачки малишани ускоро моћи да се уселе у једну потпуно иновативну зграду која ће бити прилагођена потребама малишана.

VUL 3685

 {youtube}24OozqMzML4{/youtube}