Овог лета, као и претходних година, Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе организоваће разноврсне радионице, како би млади суграђани на што креативнији начин проводили слободно време током летњег распуста. Деца и млади овога лета могу похађати радионице модерног плеса и зумбе, цртања, веза, новинарску, са науком на ТИ, музичку, филмску, радионицу роботике и ”Улицама Обреновца”.

Урош Мирићић испред Канцеларије за младе општине Обреновац нагласио је да ће 9 летњих радионица похађати 350 пријављених полазника.

– Радује нас да су се на радионице пријавили суграђани различитих узраста. Радионице су разноврсне, тако да их могу похађати ученици и студенти. Ове године, малишани ће моћи да похађају радионицу роботике, где ће научити да праве роботе, а касније и програмирају, што ће им касније користити, а све је то доказ да идемо у корак са временом – рекао је Мирићић.

Млади Обреновчани ове године, по први пут могу похађати радионицу анимираног филма и монтаже, а организоване су и радионице на отвореном.

– Ликовне радионице организовали смо ове године у природи. Ово је изузетна прилика за младе људе, да током летњег распуста своје слободно време искористе на квалитетан начин, што је управо и циљ свих програма које организује Канцеларија за младе – навео је Мирићић.