Поводом обележавања Дана устанка народа Србије против нацистичке Немачке у Другом светском рату, данас су положени венци на спомен облежје у месним заједницама Звечка и Забрежје. Полагањем венаца, одата је почаст борцима који су изгубли животе током Другог светског рата, а венце су положили представници Градске општине Обреновац, Савета месних заједница и представници борачких организација.

Заменик председника Градске општине Обреновац Милош Станојевић овом приликом нагласио је значај јединства и посебно неутралности у међународним односима.

Члан Већа општине Обреновац Зоран Ћорломановић истакао је, да је важно сећати се оних који су како каже, својим јунаштвом учинили да генерације иза њих живе у слободи, да се баве културом, спортом и да се образују.

– Морамо поштовати ове важне датуме, а један од тих дана је и 7. јул. Овај дан није само сећање на оне који су својим херојством успели да изборе слободу, већ је ово дан када се сећамо свих који су се увек борили против оних који су желели да им узму кућни праг. Данас се сећамо оних који су нас задужили, али и пружили подстрек младима да се боре за оно што им припада, не желећи да другима узимају слободу и достојанство – рекао је Ћорломановић.

Данас су венци положени и на споменику у насељу  14. октобар.