Током протеклих десет дана на терену “Мала Раба” укупно 92 екипе у пет категорија такмичило се на првом турниру у малом фудбалу “Трофеј Обреновца”. Организацију турнира помогла је Градска општина Обреновац.

Организатор турнира Вук Илић истакао је да је одржан турнир привукао пажњу публике, која је у великом броју испратила утакмице, међутим, како наглашава, ове године учешће на турниру у малом фудбалу, пријавио је велики број такмичарских екипа.

– Изузетно је тешко организовати овакву врсту турнира, организација оваквог догађаја изискује пуно времена и личних одрицања. Свима смо излазили у сусрет, када су термини у питању, али били смо и доследни у вези са унапред постављеним правилима. Велики број публике, говори у прилог чињеници да је овај турнир прихваћен, те се надам да ће се и наредних година организовати овакви догађаји – рекао је Илић.

Председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић нагласио је, да је овај турнир од великог значај за развој омладинског фудбала у Обреновцу.

– Драго ми је да је први трофеј прошао успешно, а надам се да ће и у наредним годинама, уз велико ангажовање свих, а посебно Вука Илића, који је овога пута изнео највећи терет организације, постати још бољи и самим тим препознатљивији широм града Београда – навео је Станковић.

Турнир у Обреновцу привукао је велики број екипа из других градова широм Србије.

Као наводе организатори овог догађаја, учешће на турниру у малом фудбалу, ове године узеле су такмичарске екипе из Суботице, Лознице, Смедерева и других градова и општина.

У категорији 2011. годиште победник је екипа Црвене звездице, за 2009. победник је Колубара из Лазаревца, у категорији 2007. тим Желвоза, за 2005. екипа Лабадабе, а у категорији 2002. годиште победник турнира је екипа Fit Five.