Пред михољски дани део су манифестације ”Михољски сусрети села”, а овај догађај одржан је у недељу, 3. јула у опшини Обреновац. Током манифестације, гости из других крајева Србије, као и гости из Републике Српске, презентовали су своје рукотворине. Пензионерима су подршку пружили некадашњи председник Градске општине Обреновац, односно садашњи градски менаџер Мирослав Чучковић и министар за бригу о селу Милан Кркобабић.

Кркобабић је посетивши пензионере који у део манифестације, истакао да овај пројекат не би био исти без пензионера и њихових активности.

– То су жене великог срца, велике енергије и оптимизма, али и истанчаног осећаја о томе коме требе помоћи, на чему сам захвалан – навео је Кркобабић.

Чучковић је овом приликом захвалио Кркобабићу који, како каже, широм Србије негује традицију.

– У име града Београда, желео бих да захвалим министру Кркобабићу и општини Обреновац што широм Србије чувају ову врсту активности, сусретања наших супруга, жена, сестара и мајки. Важно је кроз етно мрежу и ову врсту активности, сачувати од заборава све оно што је носило нашу Србију вековима уназад – рекао је Чучковић.

Он се на крају захвалио свим организаторима и учесницима на организацији догађаја.

Манифестација ”Михољски сусрети села” трајаће до 1. децембра, а кроз вишемесечни пројекат представиће се народни обичаји, стваралаштво, традиција, музика, а са циљем да се обогати социјални живот сеоског становништва, биће организоване и спортске активности.