Нови градоначелник Београда Александар Шапић, данас је у Старом двору представио свој тим и помоћнике. Нови градски менаџер Београда је Мирослав Чучковић, актуелни председник Градске општине Обреновац, а на новој функцији биће задужен за равномеран развој града.

– Заменица градоначелника је Весна Видовић, као што знате, и она ће бити задужена за област социјалне и дечје заштите, као и за школско и предшколско образовање. Нови градски менаџер је Мирослав Чучковић, актуелни председник градске општине Обреновац, а његова специјалност биће равномеран развој града – рекао је градоначелник Шапић на представљању својих сарадника.

Функције помоћника градоначелника обављаће Александар Савић, Предраг Лукић и Цвијо Бабић.

– Александар Савић биће задужен за комуникацију са градским општинама и јавним предузећима. Предраг Лукић бринуће о јавном превозу у Београду, док ће се Цвијо Бабић бавити комуналном делатношћу и комуналним предузећима, које су кључне за функционисање града. Захваљујући завидном искуству мојих сарадника заједничким снагама покушаћемо да превазиђемо тежак и неизвестан период, како би Београђани што мање осетили тешку ситуацију у којој се налази читав свет, а онда, логично, и наша земља – истакао је том приликом градоначелник Шапић.

Градоначелник Београда осврнуо се и на то да је комуникација са градским општинама и јавним предузећима један од најважнијих канала комуникације који су у претходном периоду представљали проблем.

– Због недостатка комуникације унутар система не смемо дозволити да грађани трпе и зато се на томе мора радити. Само као пример, један од највећих проблема свих протеклих управа Града је и градско саобраћајно предузеће ”Београд” и до сада нико ни приближно није успео да реши проблем наплате карата, док се оно од стране Града Београда субвенционише са 110 милиона евра. Док не добијемо метро и алтернативне врсте превоза тешко можемо да решимо саобраћајне гужве – истакао је градоначелник.

Градоначелник је најавио и да ће чланови Градског већа бити задужени за одређене области, те да ће заједно с њим, који је како је навео ”први међу једнакима”, његовим тимом, те секретарима у Градској управи и директорима јавних предузећа покушати да поставе ”здрав и нормалан систем”.

– Биће то систем командне одговорности, који једини може да буде ефикасан систем и омогућава да знате ко је за шта заслужан или крив, али не са циљем да откривате кривце већ да бисте могли да предупредите непланиране ситуације. Тежимо да успоставимо квалитетан систем и на тај начин, надам се, оправдамо поверење свих грађана Београда – закључио је први човек престонице.