Удружење ”Круна од нота” богатије је за један јединствен сет инструмената. Наиме, у сарадњи са Градском општином Обреновац и Комисијом за културу општине Обреновац реализован је пројекат, удружењу је дониран Орфов инструментаријум.

Из Америке у Обреновац стигао је Орфов инструментаријум, сви пристигли инструменти су професионални.

– Драго  ми је да су деца из Обреновца свестрана, те да су неки већ познати уметници дошли из наших школица. Надам се да ће настава бити још квалитетнија уз инструменте који су донирани удружењу ”Круна од нота”- поручио је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Из овог удружења наглашавају да је било тешко набавити овај сет инструмената и да је о пројекту било речи и раније.

– Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и ја овај пројекат смо још раније договарали, од 2016. године. У питању су прави инструменти, професионални. Ови инструменти прилагођени су деци млађег узраста. На овим инструментима могу да свирају деца узраста од 5-6 година, па надаље – нагласила је представница удружења ”Круна од нота” Маја Обрадовић.

Сет инструмената садржи све неопходне елементе, да би се направио врхунски оркестар, а како истичу из овог удружења ови инструменти су јединствени, јер се не могу наћи у Србији.

Члан Већа општине Обреновац Зоран Ћорломановић овом приликом нагласио је, да су у протеклом периоду вођени разговори са представницима удружења који се баве развојем културе и културних садржаја.

– Ове године Чучковић је пожелео да разговара са представницима свих удружења која се баве културом на територији градске општине Обреновац, а ја сам као председник Комисије присуствовао тим разговорима. Било је речи о проблемима, као и о успесима, резултатима рада, али и плановима за будућност. Из свега тога, произашле су неке идеје како помоћи удружењима – навео је Ћорломановић.