На манифестацији ”Обреновачко лето”, ове године биће организовано више од 25 програма. Од 1. јула до 1. септембра, публика ће имати прилике да ужива у занимљивим представама, концертима балерина, фолклорних ансамбала, књижевним вечерима.

У петак, 1. јула у 20.00 сати биће организован концерт староградске музике код старе бање, док ће се у недељу, 3. јула са почетком у 20.00 сати у месној заједници Скела, љубитељима фолклора у оквиру фестивала ”Ђерам – Чувари традиције”, представити културно-уметничка друштва из Хрватске, Републике Српске и Обреновца.

– Од 1. јула ове године почиње традиционална манифестација од значаја за градску општину Обреновац, ”Обреновачко лето”. Као и претходних година и ове године Комсија за културу општине Обреновац, удржења, културно-уметничка друштва, сви наши гости који ће узети учешће у програму, потрудили су се да током јула и августа нашим суграђанима прикажу што више програма – навео је Члан Већа општине Обреновац Зоран Ћорломановић.

Сцена код старе бање од прошлог лета на располагању је уметницима, а амбијент одговара извођењу монодрама, књижевних вечери, али и концерата староградске музике.

– Програм у петак, почеће у 20.00 сати, а обреновачки тамбураши ће нас подсетити на староградске мелодије и стари Обреновац. Централни концерт у извођењу Дејана Петровића, одржаће се на Петровдан, 12. јула на тргу у Обреновцу – рекао је Ћорломановић.

Програми у оквиру Обреновачког лета изводиће се код Дома културе, у башти под платанима, у бањи и на још неколико локација у граду.

– Програми ће се одржавати и у Библиотеци ”Влада Аксентијевић”, ове године имаћемо и по први пут програме у реновираној згради Старе општине. Биће програма и на градском тргу, у Арборетуму, по месним заједницама, дакле настојаћемо да се програми Обреновачког лета одржавају широм општине Обреновац – истакао је Ћорломановић.

Он је нагласио да ће током манифестације Обреновачко лето, бити организовани програми намењени свим узрастима.

Улаз на све програме у оквиру манифестације ”Обреновачко лето” биће басплатан.

Комплетан програм можете погледати овде.