Филм „Птица” филмске секције ОШ „Посавски партизани”, освојио је Гранд при на 51. ревији филмског стваралаштва деце и омладине Србије.

У категорији филмови деце до 15 година, “Посавци” су добили и награду за најуспешнију продукцију, док је ученику ове школе који похађа филмску секцију код наставника Предрага Вукосављевића, Матеји Бабићу додељена диплома за најбољу режију за филм „Стани и размисли”.

49 филмова приспелих из Панчева, Врања, Житковца, Ужица, Обреновца, Ниша, Сенте, Рашке, Пирота, Сремских Карловаца и Београда на 51. ревију филмског стваралаштва деце и омладине Србије добар су знак за будућност српског филма и ове манифестације. Филмови су приказани у биоскопу – Музеју југословенске кинотеке, домаћину на претходних 20 ревија одржаних у Београду, рекао је директор ове ревије Владимир Анђелковић.

Већ доказана филмска секција „Посавци” дошла је на ревију са три филма. „Птица” почиње као фантастика, али се завршава као опробани уметнички поступак психичког мешања стварности. Продукциони и естетски квалитет је висок, коришћење беспилтоних летелица је донело висок уметнички и психички резулат, и ово је филм који показује да чак и дечје стваралаштво у златном технолошком добу филма може да барата не само са професионалном технологијом, него да и је суверено користи. У првих 100 година српске кинематографије овако квалитетни снимци из птичје перспективе били су просто незамисливи. Следећи филм „Здраво свете” је јасно и добро приказана драматизација вршњачког насиља, како у животу, тако и преко екрана телефона и рачунара. „Стани и размисли“ је у жанру играног спортског филма, опет суверено урађеног, али и овде постоји етички и педагошки подтекст: такође вршњачко насиље. Ментор свих филмова је већ доказани филмски педагог за најмлађе Предраг Вукосављевић.