У току су завршни радови на реконструкцији топловодне мреже на простору Улице Милоша Обреновића. Радове је обишао Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац.

Чучковић је рекао да се радови на реконструкцији у овом делу града приводе крају.

– Кренули смо пре неколико година и полако, системски и инжењерски долазимо до краја главне улице. Од почетка до њеног краја она је у дужини од километар и 200 метара, урадили смо и њен асфалтни застор и то је прижило могућност да овај простор буде потпуно уређен – изјавио је Чучковић.

– Што се тиче грејне сезоне спремамо се кроз уређење хаварије која је била поред суда у Улици Проте Матеје и то ће бити завршено до почетка сезоне. Такође, имамо интервенције на свим слабим тачкама у Улици Вука Караџића и нову грејну сезону по старим ценама ћемо сачекати спремни – поручио је Чучковић.

Борис Ивковић, директор Јавног комуналног предузећа Топловод ”Обреновац” је рекао да се тренутно изводе радови на замени цевовода у дужини од 200 метара.

– Током радова трудимо се да будемо што рационалнији и комплетне машинске радове обављају радници топловода. Планирамо да радове од Улице Љубе Ненадовића до Здравковићеве завршимо до 15. августа – рекао је Ивковић и детаљније објаснио сам процес реконструкције.

– Поред основних радова на цевоводу ми стављамо и један пречник веће цеви, што ће обезбедити неколико десетина мегавата додатне енергије у овој зони града и коју ћемо ширити са завршетком ”Треће магистрале” – нагласио је Ивковић.