У току су радови на реконструкцији постојеће и изградњи нове водоводне мреже у месној заједници Велико Поље. Пројектом је предвиђена изградња мреже водоснабдевања у дужини од 10,5 километара. Грађевинске радове у овом делу општине Обреновац, данас су обишли представници Градске општине Обреновац и представници Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација”.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић навео је, да је већи део посла у Великом Пољу завршен, међутим делови ове месне заједнице, у тренутку израде пројекта, због нерешених правно-имовинских односа, нису могли бити део поменутог пројекта, али како су проблеми у међувремену решени, у будућем периоду радиће се на изградњи водоводне мреже и у преосталим деловима Великог Поља.

– Надамо се да ћемо овај посао завршити до краја јула. Обављају се радови на реконструкцији постојеће водоводне мреже у дужини од 4 километра, као и радови на изградњи нове мреже водовода у дужини од 6,5 километара – навео је Матић.

Он је овом приликом подсетио да су у току радови на изградњи водоводне мреже у месним заједницама Бровић и Трстеница.

– Грађевински радови у Бровићу скоро да су у потпуности готови, а што се тиче Трстенице, остало је посла на изградњи још једног крака мреже – рекао је Матић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом обиласка радова на изградњи водоводне мреже, нагласио је да ће радови бити завршени током лета, те да ће већ у августу бити окончана реализација пројекта водоснабдевања Великог Поља, потом Трстенице и дела месне заједнице Конатице-Степојевац.

– Након завршетка радова у Великом Пољу, Трстеници и Конатицама, почећемо изградњу водоводне мреже у Баљевцу, у Јовановића крају. Такође, у том периоду завршићемо пројектовање и процедуру око добијања грађевинске дозволе, те се спремити за извођење радова у месним заједницама Дрен, Орашац и Љубинић и на тај начин заокружити посао изградње водоводне мреже на територији Обреновца – поручио је Чучковић.