Основну школу ”Јован Јовановић Змај”, где је у току припремна настава за полагање мале матуре, данас су посетили представници Градске општине Обреновац. Такође, овом приликом најављена је и подела бесплатних уџбеника за све ученике који су завршили први разред основне школе, као и за ученике који ће у први разред кренути од септембра.

Захваљујући Граду Београду и Миснистарству просвете, сви ученици првог и другог разреда основних школа са територије Београда, добиће бесплатне уџбенике.

– Почели смо са поделом уџбеника, ученицима који сада завршавају први разред основне школе, а ученицима који ће у први разред кренути од септембра ове године, започећемо поделу уџбеника током августа, пошто формирамо одељења. Важно је, да су родитељи обавештени да није потребно да купују нове уџбенике – рекла је директорка ОШ”Јован Јовановић Змај” Вера Ђорђевић.

Она је подсетила да је у току припремна настава за завршне испите, а како каже часови припремне наставе одржавају се у свим основним школама.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић поручио је, да се ради на обезбеђивању свих потребних услова за неометано одвијање завршног испита за мале матуранте.

– У договору са Министарством унутрашњих послова и Министарством просвете, договорили смо се да у данима када се оранизују тестови, обезбеде сви потребни услови за несметано одвијање мале матуре. Циљ је да мали матуранти дођу на испите без оптерећења, да покажу све оно што су научили током осмогодишњег школовања, те да добију довољан број бодова за упис у жељене средње школе – навео је Чучковић.

Урош Мирићић испред Канцеларије за младе општине Обреновац искористио је прилику, да свим ученицима осмог разреда пожели успех на завршном испиту.

– Као и претходних година, Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе општине Обреновац у сарадњи са обреновачким основним школама организовала је припремну наставу у свим школама, како би ученици уписали средње школе које желе. Наш задатак и јесте да ослушкујемо потребе младих, да креирамо програме који су занимљиви младим суграђанима, па с тим у вези и ове године смо, између осталог, за наше средњошколце на завршним годинама, организовали додатну припремну наставу за пријемне испите за упис на факултете – истакао је Мирићић.

Помоћник председника Градске општине Обреновац Драган Блажић нагласио је, да се Градска општина Обреновац укључила у организацију мале матуре.

– Као Градска општина Обреновац у пуном капацитету смо учествовали у организацији завршног испита. Обезбеђен је превоз за све ученике, такође осигурана је и константна контрола свих објеката где ће се одвијати пријемни испити – поручио је Блажић.