Кајак кану клуб ”Забрежје” и ове године организује ”Видовданску регату” у сарадњи са Градском општином Обреновац. Регата ће се одржати у недељу, 19. јуна са почетком у 10.00 сати.

Председник Кајак кану клуба ”Забрежје” Драгослав Обадић нагласио је, да је ”Видовданска регата” једна од најпосећенијих манифестација овог типа.

– Трудимо се да наставимо традицију добре организације. Наш клуб ће изаћи ће са 60 такмичара, а могу да се похвалим да ће ове године наших 15 дечака и девојчица, који су ове године научили да веслају по први пут изаћи на такмичење – навео је Обадић.

Учешће на регати најавило је више од 20 клубова и око 500 такмичара из целе државе.

Како истичу организатори такмичења, на овогодишњој ”Видовданској регати”, одржаће се маратон трка за нјмлађе учеснике.

Велику помоћ у организацији регате, Кајак кану клубу ”Забрежје” пружила је Градска општина Обреновац.

– Морам да нагласим да је на реду 38. ”Видовданска регата”,  а ове године овај догађај биће организован недељу дана раније, него што је то био случај претходних година, због Европског првенства – рекао је члан Већа општине Обреновац Милош Станковић.

Градска општина Обреновац у протеклом периоду издвојила је средства за куповину два нова понтона, који ће бити од користити Кајак кану клубу ”Забрежје”, али и грађанима који у предстојећим летњим месецима буду уживали на реци.