Поводом Дана полиције у Обреновцу је у уторак, 14. јуна организовано дружење полиције са децом предшколског узраста. Овај догађај представља завршни део пројекта ”Отворена врата”, који полицијска станица Обреновац реализује протеклих неколико месеци.

Кроз пројекат ”Отворена врата”, деца су се дружила са полицијом у полицијској станици, а овога пута су показне вежбе организоване у Арборетуму.

Овај пројекат полицијска станица Обреновац реализује у сарадњи са Градском општином Обреновац и Предшколском установом ”Перка Вићентијевић”.

– Деца су одушевљена и ово је прилика да се деца упознају са послом полицајaцa. Надамо се и верујемо да ће ове активности постати традиција у Обреновцу и још једном бих се испред ПУ ”Перка Вићентијевић” захвалила полицијској станици Обреновац и наравно Министарству полиције, јер без њиховог одобрења не бисмо могли реализовати овај пројекат – навела је заменик директора Предшколске установе ”Перка Вићентијевић” Анђелија Ружић.

Заменик председника Градске општине Обреновац Милош Станојевић истакао је, да је правовремени рад полиције са децом од изузетног значаја за њихов однос према полицајцима.

– Не смемо децу плашити полицијом, јер они нису ту да плаше децу, већ да раде у њиховом интересу и за њихову безбедност. Ово је прави начин како приближити децу полицији, јер је циљ да они уколико буде потребе, могу без страха прићи полицајцу и пожалити се на неки проблем који имају – поручио је Станојевић.