Школа гитаре коју већ годинама уназад води Зоран Зечевић, завршила се јавним наступом на ”Малој Раби”. Овом приликом, публици су се представили полазници ове школе, коју финансира Градска општина Обреновац. На завршном концерту наступио је и Никола Чутурилчо.

Школа гитара једна је од најпосећенијих радионица, које организује Канцеларија за младе општине Обреновац, а кроз ову радионицу прошли су полазници најразличитијег  узраста.

– Старосне границе скоро и да не постоје, ко је искрени заљубљеник у гитаристику, отворени смо за сарадњу. Полазници су много радили, трудили су се, схватили су да је потребно уложити пуно рада – рекао је Зечевић.

Зечевић има и дугогодишњу праксу, да сарађује са искусним музичарима, како би учесници радионице усвојили што је могуће више знања.

– Када дете дође у школу гитаре, уколико има слуха, довољно вежба, јако брзо може да се научи пуно тога. Гитара је тежак инструмент и тек када се савлада основа, неке даље ствари постају теже, а на почетку је лако – навео је Никола Чутурило.

У Канцеларији за младе у току су припреме за одржавање летњих радионица, које ће ове године, као и  претходних бити усклађене, пре свега, са потребама и жељама младих суграђана.

– Ми желимо, путем ових радионица, да научимо младе људе да раде нешто корисно, да се ангажују током летњег и зимског распуста, као и током викенда, те да своје време искористе што квалитетније. Данас смо поносни на наше младе полазнике радионица. Ово је прилика, да позовемо наше младе суграђане, да и у будућности наставе да се пријављују на радионице које их ускоро очекују у Канцеларији за младе – поручио је Урош Мирићић испред Канцеларије за младе општине Обреновац.