Црквена општина Обреновац и Градска општина Обреновац у недељу 12. јуна, обележавају славу, празник Силаска Светог Духа на апостоле – Тројице. Програм прославе почеће у цркви Силаска Светог Духа на апостоле у 8.00 сати, светом архијерејском Литургијом, а по завршетку Литургије, испред цркве формираће се литија која ће проћи улицама града до зграде Градске општине Обреновац.

Члан Већа општине Обреновац Зоран Ћорломановић искористио је прилику и позвао грађане Обреновца да изађу и заједно обележе славу општине.

– Литија ће у 10.00 сати кренути из обреновачке цркве и кретаће се улицама Обреновца. Ломљење славског колача обавиће се испред зграде Градске општине Обрерновац, где ће бити уприличен и културно-уметнички програм – најавио је Ћорломановић.

Поводом славе Градске општине, и ове године у нашем граду организоваће се манифестација ”Дечији фестивал фолклора”.

– У току је Дечији фестивал фолклора, а манифестација је организована по месним заједницама општине Обреновац. У суботу, дан пред празник Тројице, програм манифестације биће одржан у месној заједници Стублине, где ће учешће узети 9 културно-уметничких друштава. Централна манифестација биће одржана у недељу, 12. јуна са почетком у 19.00 сати на игралишту Мала Раба – навео је Ћорломановић.

По завршетку концерта у недељу, 12. јуна, у сарадњи са Канцеларијом за младе општине Обреновац, биће организован концерт полазника школе гитаре Зорана Зечевића, а гост овог концерта биће Никола Чутурило Чутура из бенда Рибља чорба.